Prasiatka |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 26.5.2015 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1.6. Hravé raňajky na Deň detí | ||
1.6. Hravé raňajky na Deň detí Doba pečenia: asi 25 minút Vystačí na: asi 8 porcií
250 ml mlieka 75 g masla alebo margarínu 400 g hladkej múky 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker 75 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker štipka soli Na obalenie a potretie: 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker voda Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) okrúhlu formičku (Ø 4 cm) štetec alebo pierko 2. Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú plochu. Oddelíme ⅓ cesta a odložíme bokom. Zvyšné cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Vytvoríme telíčka (bochníky) a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. 3. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z odloženého cesta plát a formičkou vykrojíme 16 koliesok. Zo zvyšku cesta vytvoríme 16 malých guľôčok. Telíčka na plechu potrieme pomocou štetca alebo pierka vodou. Do polovice koliesok vytvoríme dve dierky (napr. špajľou), potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre a zľahka pritlačíme po jednom ku každému telíčku ako ňufáčik. Druhú polovicu koliesok potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre, rozkrojíme nožom na polovicu a vytvoríme ušká. Z guľôčok vytvoríme prasiatkam oči. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút
Prasiatka výborne chutia potreté lieskoorieškovým krémom, maslom alebo džemom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |