Vianoce a poučenie
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 15.12.2000 02:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Nezabúdajte na to, že Vianoce nie sú sviatkami obžerstva a snobizmu, ale otvorených sŕdc a rodiny. Majú priniesť pokoj do rozvadených rodín, do manželstiev, ktoré sa už zmenili na spoločné nocľahárne. Majú zblížiť deti s rodičmi. Majú posilniť vieru a rodinné tradície. Preto si zapamätajte! ….



Nezabúdajte na to, že Vianoce nie sú sviatkami obžerstva a snobizmu, ale otvorených sŕdc a rodiny. Majú priniesť pokoj do rozvadených rodín, do manželstiev, ktoré sa už zmenili na spoločné nocľahárne. Majú zblížiť deti s rodičmi. Majú posilniť vieru a rodinné tradície. Preto si zapamätajte! ….

Pracovné povinnosti počas Vianoc sa dajú odpustiť skutočne iba ak sú nevyhnutné.
Mobil má byť vypnutý, lebo nie všetci vedia, že sa nepatrí rušiť v tento deň.
Workoholici nevymýšľajte si prácu, lebo svoju rodinu tým raníte.
Najmä deti, ktoré právom očakávajú, že sa im budete aspoň počas sviatkov venovať.

Pedantné matky, varujem vás, neznepríjemnite svojej rodine Vianoce prehnanými požiadavkami na poriadok. Mohli by začať nenávidieť Vianoce. To predsa nechcete!

Pozor na alkohol. Hoci na Slovensku patrí alkohol k oslavám všetkých sviatkov, treba si uvedomiť, že môže byť rozbuškou všetkých zvád pri Vianočnom stole. Je nemálo ľudí, ktorí práve preto neznášajú Vianoce, že v ich detstve im ich vždy pokazil opitý otec, poprípade matka.
Hrozné je, že v niektorých rodinách sa začína piť už od rána, keď k tomu prirátame pôst a hromadiaci sa stres, je jasné ako sa môže skončiť večer lásky a rodiny.
Heslo znie, piť až po západe slnka.
Piť s mierou a toho, kto to prehnal, treba dostať od stola. Ak stúpa napätie pri stole, zabráňte háklivým témam a choďte sa radšej prejsť na vzduch.
Televízia by nemala byť sprievodcom vášho vianočného večera. Rodinným sviatkom sa stanú Vianoce iba vtedy, keď si vystačíte bez surfovania pred obrazovkou. Najmä ak sa nenaplnia sny všetkých / hlavne detí / v dôsledku zlej finančnej situácie, urobíte lepšie, ak sa budete spolu rozprávať, hrať, ubezpečovať sa o svojej láske a veriť v lepší rok, ako keď prehlušíte svoje bôle cudzími príbehmi z obrazovky.
Mohol by to byť prvý krok k vášmu budúcemu pobytu na psychiatrii. Aj v prípade, že je peňazí dosť, vypnite televíziu a nezabudnite, aké dôležité je spolu hovoriť. Práve z rodín finančne bezproblémových pochádza najviac narkomanov.
Nikto im nerozumie, nikto si ich nechce vypočuť, nikto ich nenaučil hospodáriť správne so svojím časom a hlavne majú pocit, že nikoho nezaujímajú, lebo rodičia im nedostatok záujmu kompenzujú pravidelným prísunom peňazí a blahobytu.
Nezabudnite preto už pred Vianocami vymyslieť program na vianočný večer, hry, ktoré sa môžete spolu hrať a témy, ktoré môžete spolu preberať bez rizika hádok.

Najdôležitejšie je, darovať si dobrú náladu. Nech sa vám počas dňa stalo čokoľvek, nech nemáte chuť jesť, ste už po tom všetko unavení....pokúste sa nájsť v sebe a okolo seba niečo pozitívne.
Myslite na to, že nesmiete pokaziť náladu svojim blízkym. Najmä pri rozbaľovaní darčekov a pri večeri.

P.S. Ako bonus pridávam posolstvo o čase. Ak sa z neho poučíte, vyhrali ste nielen Vianoce 2000, ale celý svoj život.

Nájdi si čas na prácu, je to cena úspechu.

Nájdi si čas na rozmýšľanie, je to zdroj sily.

Nájdi si čas na hry, je to tajomstvo mladosti.

Nájdi si čas na čítanie, je to základ vedomostí.

Nájdi si čas na priateľstvo, je to brána ku šťastiu.

Nájdi si čas na snívanie, je to cesta ku hviezdam.

Nájdi si čas na lásku, je to skutočná životná radosť.

Nájdi si čas na radosť, je to hudba duše.







©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.