Kurací tokáň |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 22.8.2001 12:19 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
750g kuracích prsíčok, 2 väčšie cibule, 50g masti, 40g údenej slaniny, soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica sladkej červenej papriky, 1 lyžica hrubej múky, 2 zelené papriky, 2-3 väčšie rajčiaky, ¼ l kyslej smotany | ||
V kastróle vytopíme slaninu, pridáme masť a nadrobno pokrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista, pridáme sladkú červenú papriku a mäso pokrájané na malé rezance. Mäso opražíme zo všetkých strán, osolíme, pridáme cesnak, mierne podlejeme a dusíme takmer do mäkka. Potom pridáme na rezance pokrájané papriky a olúpané, pokrájané rajčiaky a ešte chvíľu podusíme. Napokon zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múka, a necháme zovrieť. Podávame s haluškami. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |