Kurací tokáň
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 22.8.2001 12:19
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

750g kuracích prsíčok, 2 väčšie cibule, 50g masti, 40g údenej slaniny, soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica sladkej červenej papriky, 1 lyžica hrubej múky, 2 zelené papriky, 2-3 väčšie rajčiaky, ¼ l kyslej smotany

V kastróle vytopíme slaninu, pridáme masť a nadrobno pokrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista, pridáme sladkú červenú papriku a mäso pokrájané na malé rezance. Mäso opražíme zo všetkých strán, osolíme, pridáme cesnak, mierne podlejeme a dusíme takmer do mäkka. Potom pridáme na rezance pokrájané papriky a olúpané, pokrájané rajčiaky a ešte chvíľu podusíme. Napokon zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múka, a necháme zovrieť. Podávame s haluškami.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.