Kuracie prsia so zeleninou |
||
Autor(ka) : Martina Jeníková Dátum a čas : 8.8.2000 15:29 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Vynikajúce lahodné a hlavne zdravé jedlo vhodné ako na obed tak aj na neskorú večeru. | ||
Potrebujeme: kuracie prsia, pór, kukuricu, ½ menšej kapusty, ½ menšieho kelu, vegetu, čierne korenie, olivový olej, sójovú omáčku, rôzne druhy korenia ( podľa chuti – bazalka, provensalske korenie, zmes gyros, grilovacie korenie ), kvapku bieleho vína, jeden biely nízkotučný jogurt Postup: kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé kocky alebo rezančeky dáme do misky a postupne pridávame vegetu a nešetríme ňou, čierne korenie, trošku sójovej omáčky, ďalšie korenie podľa chuti ja pridávam štipku grilovacieho korenia a štipku zmesi gyros ( dá sa bežne dostať v potravinách, akému koľvek mäsu dodá veľmi lahodnú chuť ), lyžičku olivového oleja. Už ste si asi všimli, že nepridávam soľ je to preto, že koreniace zmesi už v sebe majú dosť soli takže to úplne postačí, nemusíte sa báť , že bude mäsko málo slané, ale ak máte predsa radšej viac soli môžete ju použiť. Takto pripravené mäsko dáme asi na 2 a viac hodín do chladničky. Medzi tým si pripravíme zeleninu, umyjeme a očistíme pór, kapustu a kel. Pór nakrájame na kolečka, kapustu a kel na rezence. Toto mäsko je dobre pripravovať vo woku alebo v hlbšej panvici. Panvicu si necháme s troškou olivového oleja dôkladne rozpáliť a hneď pridáme pripravené mäso a za stáleho miešania dusíme kým nepustí šťavu. Keď sa šťava vydusí, pridáme biele víno podľa chuti nie viac ako 1 dcl. Celá časť tohoto dusenia by mala trvať približne 15 minút. Po dôkladnom podusení mäska, pridáme najprv pór a dusíme ďalej, po chvíľke pridáme kukuricu, kapustu a kel. Počkáme kým zelenina trošku zmäkne a pridáme biely jogurt. Podávame s celozrnou ryžou, alebo zeleninovým šalátom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |