Kyslé Šči s kapustou |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 22.1.2001 11:26 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Vyskúšajte recept starých mám a pripravte si s Lady vynikajúce kyslé Šči s kapustou ... | ||
Vyskúšajte recept starých mám a pripravte si s Lady vynikajúce kyslé Šči s kapustou ... Potrebujeme: 300g bravčového mäsa, 400g kyslej kapusty, 40g cibule, 30g masla, 20g múky, 200g zemiakov, 1dl smotany, mleté čierne korenie, bobkový list, vývar z mäsa, soľ Postup: V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme cibuľku a kyslú kapustu, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, zaprášime múkou, zalejeme vodou, vývarom z mäsa alebo vývarom zo zemiakov, posolíme a uvaríme. (Ak varíme v polievke aj mäso, vkladáme ho variť spolu s kapustu. Vtedy použijeme vodu.) Keď je kapusta už skoro mäkká, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Smotanu pridávame až na tanieri. Mäso môžeme podávať v polievke alebo osobitne ako hlavné jedlo. V niektorých receptúrach sa pridajú pred podávaním do jedla ešte halušky. Dobrú chuť... Chutia spolu výborne ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |