Kyslé Šči s kapustou
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 22.1.2001 11:26
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vyskúšajte recept starých mám a pripravte si s Lady vynikajúce kyslé Šči s kapustou ...

Vyskúšajte recept starých mám a pripravte si s Lady vynikajúce kyslé
Šči s kapustou ...

Potrebujeme:
300g bravčového mäsa, 400g kyslej kapusty, 40g cibule, 30g masla, 20g múky, 200g zemiakov, 1dl smotany, mleté čierne korenie, bobkový list, vývar z mäsa, soľ

Postup:
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme cibuľku a kyslú kapustu, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, zaprášime múkou, zalejeme vodou, vývarom z mäsa alebo vývarom zo zemiakov, posolíme a uvaríme. (Ak varíme v polievke aj mäso, vkladáme ho variť spolu s kapustu. Vtedy použijeme vodu.)
Keď je kapusta už skoro mäkká, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Smotanu pridávame až na tanieri.
Mäso môžeme podávať v polievke alebo osobitne ako hlavné jedlo.
V niektorých receptúrach sa pridajú pred podávaním do jedla ešte halušky.

Dobrú chuť...
Chutia spolu výborne


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.