Pikoška
Autor(ka) : Silvia Petrasova
Dátum a čas : 18.1.2001 11:50
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

TASR priniesla prevratnú správu podľa, ktorej konzumácia alkoholu, samozrejme v primeranom množstve, zvyšuje intelekt. Tvrdí to vo svojom najnovšom vydaní odborný časopis New Scientist. Časopis sa odvoláva na štúdiu japonských vedcov, ktorí zistili, že alkohol zvyšuje inteligenčný kvocient, ak sa konzumuje v malom množstve.



TASR priniesla prevratnú správu podľa, ktorej konzumácia alkoholu, samozrejme v primeranom množstve, zvyšuje intelekt. Tvrdí to vo svojom najnovšom vydaní odborný časopis New Scientist.
Časopis sa odvoláva na štúdiu japonských vedcov, ktorí zistili, že alkohol zvyšuje inteligenčný kvocient, ak sa konzumuje v malom množstve. Nadmerné pitie liehovín naopak ohlupuje, varujú vedci. Tím japonského Národného inštitútu pre výskum dlhovekosti analyzoval IQ testy skupiny 2000 dobrovoľníkov vo veku 40 až 79 rokov a zistil, že muži, ktorí vypijú maximálne 540 mililitrov saké alebo vína denne, majú v priemere o 3,3 bodu vyššie IQ ako abstinenti. Ženy, ktoré si dajú denne pohárik, majú IQ o 2,5 bodu vyššie ako tie, ktoré sa mu oblúkom vyhýbajú."Skúmali sme tento problém na základe dvoch faktorov: príjmu a vzdelania, no zdá sa, že existujú aj iné faktory napríklad životný štýl a s tým súvisiaci jedálny lístok," konštatuje šéf tímu Hiroši Šimokata v článku pre New Scientist.Podľa Šimokatu napríklad ľudia, ktorí pijú saké, teda tradičné japonské ryžové víno, zvyčajne jedávajú viac rýb, čo tiež mohlo mať dopad na výsledky testu.
Ryby totiž obsahujú dôležité mastné kyseliny, ktoré pozitívne vplývajú na vývoj mozgu. Milovníci vína zase jedávajú vo veľkom syry, a tie za normálnych okolností Japonci nezvyknú konzumovať.
Konečne viem, prečo majú šikmé oči. Mračia sa, lebo nevedia robiť výskumy.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.