Príprava na jar
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 8.3.2001 02:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Nepríjemná zima, vietor, vykurované miestnosti , ale aj klimatizácia a nedostatok pohybu v prírode, sa podpísali na našu pleť. Je načase začať ju chystať na jar. Určite ste si už všimli, že LADY sa prikláňa k prírodnej kozmetike a preto naša rada bude opäť z tejto oblasti.

V zime bolo najdôležitejšie dodávať pleti vlhkosť, táto požiadavka pokračuje, ale musíme ju už doplniť ochranou pred UV žiarením. Už prvé jarné lúče môžu vytiahnuť pehy a pleť poškodiť, preto si pokojne dajte na tvár krém s UV filtrom, aj keď idete na prechádzku do mesta. Vhodnou a osvedčenou ochranou sú aj krycie mejkapy, takmer všetky moderné už obsahujú UV filtre, ale pri kúpe sa o tom pre istotu presvedčte. Dbajte však aj na to, aby ste si aspoň raz do týždňa dopriali masku. Ak nemáte chuť piplať sa s domácou, kúpte si hotové masky. Delia sa na hydratačné, čistiace a „päť minútové“ Ich účelom je presvetliť na cca 24 hodín vašu pleť. My však opäť vsádzame na prírodu.

Maska č 1
Ak máte mastnú pleť urobte si masku z petržlenu, zeleru a vajca. Štvrť zeleru a malý petržlen ostrúhajte nadrobno. Ušľahajte tuhý sneh z jedného bielka a všetko spolu zmiešajte. Potom to naneste na tvár a nechajte 20 minút pôsobiť. Tvár umyte vlažnými kamilkami.

Maska č 2
Je určená pre starnúcu a citlivú pokožku. Získame ju zmiešaním dužiny polovice zrelého avokáda, s polovicou lyžice citrónovej šťavy a lyžice medu. Aj touto maskou sa natrieme na 2O minút. Tvár si potom opláchneme zeleným čajom.

Maska č.3
Má pomôcť ochabnutej, bledej pleti. Vyrobíme si ju z nastrúhaného jablka, lyžice medu a lyžice mletých ovsených vločiek alebo mletých mandlí. Opäť ju necháme pôsobiť 20 minút a pleť umyjeme vodou, v ktorej sme vyvarili petržlen.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.