Jelenie medailóniky na šípkovej omáčke |
||
Autor(ka) : Natália Križova Dátum a čas : 18.10.2000 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Zlatý orol prináša opäť jeden chutný recept do receptára Lady... | ||
Potrebujeme: 600g jelenieho stehna, čierne mleté korenie, údená slanina, šípkový džem, soľ, výpek, 1dl červeného vína, kompótová hruška, olej na opečenie Postup: Jelenie stehno odblaníme, nakrájame na medailóniky a necháme odstáť v marináde. Mäso vyberieme, necháme odkvapkať, osolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji, spolu so slaninkou nakrájanou na vejáriky. Opečené medailóniky a slaninku vyberieme a do výpeku pridáme šípkový džem, ktorý rýchlo orestujeme a zalejeme červeným vínom. Takto pripravenú omáčku necháme dobre prevariť. Dochutíme soľou, korením a prelejeme ňou medailóniky. Preložíme opečenou slaninkou a ozdobíme kompótovou hruškou naplnenou šípkovou zaváraninou. Dobrú chuť... ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |