Kurča na japonský spôsob |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 14.8.2001 11:49 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 väčšie kurča, 60g oleja, 30g masla, 20g čerstvých šampiňónov, 1dl sladkej smotany, 50g kečupu, citrón, koňak, 100g ryže, 1dl bieleho vína, 1 stredne veľká cibuľa, mleté čierne korenie, soľ | ||
Kurča podľa možnosti vykostíme, posolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na oleji s maslom. Do tuku, v ktorom sme kurča opekali, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, šampiňóny, zvyšok masla zalejeme bielym vínom a dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme kečup, zalejeme sladkou smotanou, ozdobíme citrónom nakrájaným na kolieska a flambujeme koňakom. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |