Polievka Vichy
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 3.12.2001 13:19
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

350g očistených a natenko nakrájaných zemiakov, 750g očisteného a natenko nakrájaného póru, 1 najemno posekaný stopkový zeler, 50g masla, 4 lyžice vody, 900 ml horúceho slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica pokrájanej čerstvej pažítky

350g očistených a natenko nakrájaných zemiakov, 750g očisteného a natenko nakrájaného póru, 1 najemno posekaný stopkový zeler, 50g masla, 4 lyžice vody, 900 ml horúceho slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica pokrájanej čerstvej pažítky Zemiaky, pór, zeler udusíme na masle, pridáme vodu a vývar. Prikryjeme a za občasného miešania varíme. Potom polievku nalejeme do mixéra a rozmixujeme a okoreníme, osolíme podľa chuti. Necháme úplne vychladnúť.Pred podávaním vmiešame smotanu a posypeme pažítkou.

©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.