Pečeň
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 19.12.2001 05:01
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Dobrá papanička, ktorá na nás čaká už o pár dní, sa okrem podráždenia žlčníka môže prejaviť aj problémami s pečeňou. O žlčníku sme už na stránkach LADY písali, pozrime sa teda na našu pečeň. Nezabúdajte však, že pod bolesti rôznych orgánov sa rovnako ako strava podpisuje aj naša psychika. Bolesti pečene súvisia s hnevom, zloprajnosťou a závisťou.

Otázka znie, či vôbec viete kde sa vaša pečeň nachádza a na čo vám slúži? Častejšie ju vídame pri príprave hydiny, ako by sme si ju predstavovali vo vlastnom tele, najmä, ak nás netrápi. Pečeň je tvorená dvoma hlavnými lalokmi uloženými v pravej hornej časti brucha tesne pod bránicou. Vyrába sa v nej veľa dôležitých látok, bez ktorých by telo nefungovalo. Váži asi  1,5kg. Keď sme v pokoji, bez stresu pretečie lalokmi pečene každú minútu 1,5l krvi. Prejavy poškodenia pečene sú: poruchy rovnováhy, pohyblivosti, koordinácie pohybov, kŕčovými bolesťami, opuchmi, napätím a kŕčmi v svaloch a celkovou disharmóniou organizmu. Lekári vravia, že pacienti sa tak isto sťažujú  na podráždenosť, prchkosť, bolesti uší, očí, na bolesti pod rebrami, v podbrušku a v trieslach, napína ich na zvracanie, majú nepríjemnú, horkú chuť v ústach, zle im rastú nechty, ženy majú   nepravidelnú menštruáciu. Rovnako je sprievodným znakom  únava, ktorá prichádza v rôznej intenzite a po vyliečení žltačky, mononukleózy, borreliózy...môže naďalej pretrvávať.
Treba si zapamätať, že pečeň vykazuje maximálnu aktivitu vo februári a marci (to je tá známa jarná únava). V dennom biorytme pracuje pečeň úplne naplno medzi 1. až 3. hodinou rannou / Preto ju v tomto čase nezaťažujte jedlom a alkoholom. Ani na Silvestra!/. V týchto hodinách sa zvyšuje účinnosť liečebného pôsobenia, ale aj zdravotných problémov. Ako sa najlepšie vysporiadať s týmito problémami? Ak nemáte vlastný recept, radou vám pomôžu aj v lekárňach, niektorí ľudia prisahajú na Valohep. Spojením rôznych bylín vznikla už 100 rokov stará receptúra prírodného bylinného komplexu VALOHEP, ktorý má priaznivé účinky na činnosť pečene. Druhou liečebnou metódou je prečistenie pečene: V štvrť litri vody necháme vylúhovať asi hrsť posekanej púpavy (kvet aj vňať). Tento nápoj pijeme 6 týždňov každý deň. Na kúru je treba zvoliť správny čas, teda obdobie kvitnutia púpavy. Ak nestihneme to správne obdobie a púpava by počas kúry prestala kvitnúť, tak si ju jednoducho dajte zamraziť do mrazničky.
Ďalším spôsobom prečisťovania pečene je liečba sušenými kvetmi mesiačika lekárskeho. Budeme potrebovať 40g sušených kvetov mesiačika lekárskeho alebo rovnaké množstvo celej sušenej rastliny. Nápoj pripravíme z litra vriacej vody. Potom ho rozdelíme na tri rovnaké časti, ktoré pijeme počas dňa. Nálev pijeme 2-3 krát týždenne, vždy asi 20 minút pred jedlom. Posledný spôsob je založený na olivovom oleji a citrónovej šťave. Potrebujem 300g olivového oleja a 300g citrónovej šťavy. Prvý deň ráno nalačno použijeme klystír. Celý deň konzumujeme len čerstvú jablčnú šťavu v neobmedzenom množstve. Druhý deň opakujeme to isté. Tretí deň konzumujeme jablčnú šťavu len do 13. hodiny. Potom si ľahneme do postele a pečeň zahrievame termoforom a pijeme každých 15 minút 3 lyžice olivového oleja a hneď potom 3 lyžice citrónovej šťavy. Nečistota odíde z pečene črevným traktom. V prvom roku môžeme túto procedúru opakovať raz za štvrťrok, v nasledujúcich rokoch už len raz ročne. Táto procedúra je dôležitá pre dôkladné prečistenie krvi.                        


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.