Vrchol vrcholov
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 21.12.2001 13:22
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Súčasné ženy sú ambiciózne a vedia, že aby boli oceňované rovnako vysoko ako muži, musia byť od nich najmenej desaťkrát lepšie. Ale v istej oblasti života sú omnoho lepšie od prírody – ženy údajne prežívajú orgazmus intenzívnejšie a čerpajú z neho omnoho, omnoho väčší pôžitok ako muži.

Súčasné ženy sú ambiciózne a vedia, že aby boli oceňované rovnako vysoko ako muži, musia byť od nich najmenej desaťkrát lepšie. Ale v istej oblasti života sú omnoho lepšie od prírody – ženy údajne prežívajú orgazmus intenzívnejšie a čerpajú z neho omnoho, omnoho väčší pôžitok ako muži.


Hovoríme údajne – pretože zatiaľ sa žiadnemu mužovi nepodarilo prevteliť do ženského tela a potom naspäť, aby mohol porovnať intenzitu pocitov.  Vedecké dôvody pre toto tvrdenie neexistujú, i keď autori jednej z najslávnejších štúdii, týkajúcich sa sexu – Masters a Johnson skonštatovali, že ženy prežívajú počas vrcholu rozkoš osem až deväťkrát silnejšie ako muži. Ale sám boh vie, ako získali taký presný výsledok...
Nezávisle od toho, či orgazmus ženy je dva alebo dvadsaťkrát silnejší ako mužský, na túto tému existuje množstvo názorov, ktoré majú veľmi ďaleko od pravdy.  Jedným z najťažšie vyplieniteľných mýtov je rozdelenie orgazmu na ,,zrelý“ – pošvový a ,,nezrelý“ klitorisový. Sigmund Freud vo svojich Základoch psychológie s celou vážnosťou tvrdil, že presun citlivosti z klitorisu do pošvy svedčí o zrelosti ženy...
V roku 1953 uverejnil Alfred Charles Kinsey štúdiu, týkajúcu sa sexuálneho správania žien. Preskúmal približne tritisíc Američaniek a vysvitlo, že najmenej polovica  z nich  si nezaslúži, aby sa v očiach slávneho psychoanalytika nazývali ,,zrelými“ ženami. 
Koncom 70. rokov vyšla už spomínaná štúdia Mastersa a Johnsona, v ktorej okrem glorifikácie orgazmu obaja vedci rozhodne tvrdili, že Fruendove rozdelenie je omyl a v skutočnosti jestvuje iba jeden druh orgazmu, ktorý sa začína klitorisom a prechádza do pošvy.
Ale ženy akoby tomu nechceli uveriť a tak sa neustále objavujú otázky o nadradenosti jedného orgazmu nad druhým. Napriek tomu, faktom zostáva, že každá žena  orgazmus dosahuje a prežíva inak.  Dokonca inak pri každom jednom pohlavnom styku.

Všetko má svoju cenu
 Ako tvrdí jedna z hrdiniek seriálu Sex v meste: ,,Žena je komplikovanejšia ako motor nadzvukového lietadla.“  Sexuálna citlivosť ženy sa môže ukázať ako nerozlúštiteľná záhada. Najmä preto, lebo je ako žena sama, veľmi premenlivá. Dôležitý je napríklad deň cyklu. Na sex je údajne najvhodnejší  jeho stred (čo by sa zhodovalo s úmyslami prírody), ale  - ako na potvoru – väčšina žien cíti obrovský nárast sexuálnej túžby v posledných dňoch pred menštruáciou.
Všetko, čo znervózňuje, blokuje a stresuje, odsúva vrchol rozkoše  do nedostupných diaľav. Nadmerné uvoľnenie, lieky na spanie, antidepresíva, lieky na zvýšenie aj zníženie tlaku. Nadmerné množstvo alkoholu  i jeho absencia, zima, ale aj teplo...  prekážok môžu byť tisíce. Najvážnejšími blokmi, ktoré sú zároveň najťažšie odstrániteľné, sú ale tie, ktoré sa skrývajú v psychike – nízke sebahodnotenie, sústredenie na uspokojenie partnera (v sexe treba byť trocha egoistom), pocit viny vyplývajúci  z výchovy. Nuž a najväčším vrahom orgazmu je samokontrola.
Honbu za orgazmom by sme nemali brať príliš vážne – stačí si predstaviť niekoho, kto hovorí: ,,Áno dosiahla (dosiahol) som orgazmus, ale stálo ma to mnoho úsilia a odriekania“. Neznie hlúpo? Milovanie predsa nie je o orgazme. Poznám ženy, ktoré sú šťastné a nikdy orgazmus neprežili a poznám hysterky, ktoré sa pri milovaní trasú vo vlnách orgazmu ako ratlík na snehu  a pritom sú celý život nespokojné a nešťastné. Tak ako kedysi bol sex tabu, čo samozrejme nebolo prirodzené, tak je ho dnes na každom kroku toľko, že človek pri milovaní nemá pocit lásky, ale potvrdenia alebo vyvrátenia výsledkov vedeckých štúdií.
 Napriek tomu, hor sa na orgazmus a nech vám chutí: zrelý, nezrelý, pošvový, klitorisový, slabý, silný, opakovaný, neviditeľný, spoločný, egoistický, hlasný, tichý...A napíšte do poradne , aké to bolo.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.