Chrumkavý morčací steak
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 14.1.2002 09:55
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

4 plátky z morčacích pŕs po 150 g, 40 g masla, mleté čierne korenie, soľ. Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra, 30 g masla, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice orechov, pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry.Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote.

4 plátky z morčacích pŕs po 150 g, 40 g masla, mleté čierne korenie, soľ. Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra, 30 g masla, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice orechov, pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry.Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote. 
 
Na kôrku olúpeme cibuľu a cesnak, ktoré nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania ich opražíme na 5 g masla. Prisypeme strúhanku a opražíme dozlata. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, orechy.
Syr nahrubo nastrúhame. Morčacie mäso prudko opražíme na horúcom masle. Potom ho necháme na minime z každej strany prepiecť 3 až 4 minúty. Osolíme ho. Na steaky rozdelíme cibuľovo - bylinkovú zmes, posypeme strúhankou a syrom. Jemne pritlačíme. V rúre zapekáme na najvyššom stupni asi 3 minúty.
Vhodné je obložiť ho dusenou zeleninou.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.