Kurča Anna
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 22.1.2002 10:02
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

4 porcie kuracích pŕs, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 250g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 80 ml olivového oleja, 50 ml octu, 500 ml mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok bazalky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

4 porcie kuracích pŕs, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 250g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 80 ml olivového oleja, 50 ml octu, 500 ml mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok bazalky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm.
Pridáme k slanine a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a octom. Primiešame nasekaný cesnak a bylinky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút. Dáme na taniere a polejeme šťavou.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.