Chilli mušle |
||
Autor(ka) : Martína Jeníková Dátum a čas : 29.1.2002 02:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
500 g mušlí z konzervy, 2 póry, 6 sušených chilli papričiek, 5 malých cibuliek aj s vňaťou, 3 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, trocha zázvoru, soľ. | ||
500 g mušlí z konzervy, 2 póry, 6 sušených chilli papričiek, 5 malých cibuliek aj s vňaťou, 3 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, trocha zázvoru, soľ. Mušle z konzervy vyberieme a necháme odkvapkať. Cibuľu s pórom očistíme, nakrájame nadrobno a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme podrvené chilli papričky zbavené jadier, roztretý cesnak, soľ a zázvor/ najlepšie čerstvý/, všetko trocha zalejeme vodou a privedieme do varu. Potom pridáme mušle a zakryjeme vrchnákom. Po asi 3 minútach odkryjeme, premiešame a ešte trocha podusíme. K tomuto jedlu si musíte dať pohár vína, inak to nie je ono.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |