Cestoviny Krabi-Krab
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 31.1.2002 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

400 g krabov, 100 g šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 ml bieleho vína, 5 paradajok, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 lyžice múky, vegeta, zväzok medovky, mleté čierne korenie, soľ, 200 g syra mozarella, 4 lyžice masla (alebo tuku), 400 g rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok), 250 ml zahustenej paradajkovej omáčky.

400 g krabov, 100 g šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 ml bieleho vína, 5 paradajok, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 lyžice múky, vegeta, zväzok medovky, mleté čierne korenie, soľ, 200 g syra mozarella, 4 lyžice masla (alebo tuku), 400 g rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok), 250 ml zahustenej paradajkovej omáčky.

Maslo alebo tuk rozpálime na panvici, pridáme očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na pásiky a opražíme dozlata. Kraby umyjeme pod tečúcou vodou a spolu s olúpanými paradajkami zbavenými jadierok a nakrájanými na malé kocky ich pridáme k cibuli. Potom pridáme očistené a nadrobno nakrájané šampiňóny. Múku rozmiešame s bielym vínom a zahustíme ňou zmes. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a primiešame nasekanú medovku. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Cannelloni sparíme v slanej vode asi 5 minút, necháme dobre odkvapkať a naplníme pripravenou plnkou. Vrstvovito poukladáme do vymastenej ohňovzdornej formy. Polejeme paradajkovou omáčkou a navrch rozložíme syr nakrájaný na plátky.
Dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov Celsia a pečieme asi 15 minút. Namiesto cannelloni môžete použiť jemne posolené palacinkové cesto.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.