Cibuľkové fondue |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 3.2.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
500 g syra gouda / môže byť aj Eidam, 250 ml jablčnej šťavy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica citrónovej šťavy .... | ||
500 g syra gouda / môže byť aj Eidam, 250 ml jablčnej šťavy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica citrónovej šťavy. Cesnaky olúpeme, rozpolíme a vytrieme nimi hrniec na fondue. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Jablčnú šťavu dáme zovrieť na sporák v hrnci na fondue. Potom postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a zahustíme tým fondue, ktoré naďalej necháme slabo vrieť. Nakoniec očistíme cibuľu, nastrúhame ju a vmiešame do fondue. Druhá možnosť je, že cibuľky upečieme v horúcej rúre dozlata a poukladáme ich do hotového fondue. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |