Cestoviny a la Neapol
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 6.2.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 50 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ.

400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 50 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ.

Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, pridáme rozotrený cesnak a opražíme. Posypeme petržlenovou vňaťou, zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý sme rozriedili vínom a chvíľu povaríme.
Uvarené makaróny vložíme do vyhriatej misy, posypeme šunkou, zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.