Bifteky na víne a šampiňónoch
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 14.2.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

400 g hovädzej sviečkovice, 50 g šampiňónov, 100 ml bieleho vína, 1 menšia cibuľa, mleté čierne korenie, soľ.

400 g hovädzej sviečkovice, 50 g šampiňónov, 100 ml bieleho vína, 1 menšia cibuľa, mleté čierne korenie, soľ.

Mäso umyjeme, nakrájame a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a opečieme v rozpálenom tuku z oboch strán. Hotové bifteky pokvapkáme vínom.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme domäkka. Udusené šampiňóny položíme na bifteky a opäť pokvapkáme vínom.
Podávame s opekanými zemiakmi. 
Podľa chuti pridáme bylinkové maslo

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.