Pekelné vajcia
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 1.3.2002 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

8 vajec, 3 párky, 50 g štipľavého syra, 3 lyžice kyslej smotany, korenie, soľ.

8 vajec, 3 párky, 50 g štipľavého syra, 3 lyžice kyslej smotany, korenie, soľ.
Omáčka: 1 lyžica mlieka, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice múky, 1 cibuľa, 1 a pol lyžice masti, mletá paprika, nadrobno nakrájaná zelená vňať, soľ.

Natvrdo uvarené ochladené vajcia očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme. Párky očistíme, pomelieme (alebo nadrobno nakrájame) so žĺtkami a syrom, pridáme prísady a trochu kyslej smotany tak, aby bola plnka hustá. Všetko dobre rozmiešame. Bielok naplníme plnkou, každý jemne stlačíme, aby tvarom pripomínal puknutý gaštan v šupke. Naplnené vajcia dáme na misu a odložíme na teplé miesto, aby nevychladli.
Príprava pekelnej omáčky: nadrobno nakrájanú cibuľu speníme, pridáme červenú papriku a múku. Cibuľovú zápražku rozriedime mliekom a stále miešame, kým nezačne hustnúť. Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Potom pridáme prísady, omáčku necháme prejsť varom a polejeme vajcia. Pred podávaním vajcia posypeme zelenou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.