Pekelné vajcia |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 1.3.2002 00:00 Kategória : Móda WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
8 vajec, 3 párky, 50 g štipľavého syra, 3 lyžice kyslej smotany, korenie, soľ. | ||
8 vajec, 3 párky, 50 g štipľavého syra, 3 lyžice kyslej smotany, korenie, soľ. Natvrdo uvarené ochladené vajcia očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme. Párky očistíme, pomelieme (alebo nadrobno nakrájame) so žĺtkami a syrom, pridáme prísady a trochu kyslej smotany tak, aby bola plnka hustá. Všetko dobre rozmiešame. Bielok naplníme plnkou, každý jemne stlačíme, aby tvarom pripomínal puknutý gaštan v šupke. Naplnené vajcia dáme na misu a odložíme na teplé miesto, aby nevychladli. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |