Fazuľovky |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 5.3.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
200 g údeného mäsa, 3 vajcia, 200 g suchej bielej fazule, 100 g varených zemiakov, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, masť na vyprážanie, strúhanka, majorán, mleté čierne korenie, soľ. | ||
200 g údeného mäsa, 3 vajcia, 200 g suchej bielej fazule, 100 g varených zemiakov, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, masť na vyprážanie, strúhanka, majorán, mleté čierne korenie, soľ. Umytú a cez noc namočenú fazuľu uvaríme a pomelieme. Potom k nej pridáme nastrúhané zemiaky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, nakrájanú opraženú cibuľu, vajcia a na kocky nakrájané údené alebo pečené mäso - môžu byť aj škvarky. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Na pomúčenej doske sformujeme rezne, ktoré namáčame v rozšľahanom vajci a strúhanke a na rozpálenej masti z oboch strán vypražíme. Podávame s kyslou dusenou kapustou alebo so zemiakovou kašou. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |