Holenie intímnych miest je IN
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 14.3.2002 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Téma holenia trojuholníčka v lonovej oblasti je u nás ešte stále tabuizovaná, aj keď vo svete predstavuje samozrejmú súčasť starostlivosti o telo. Čo sa týka holenia intímnych miest, je Slovensko skutočne ešte stále rozvojová krajina. Samozrejme, každá žena sa rozhoduje dobrovoľne, či chĺpky pod pazuchami, na nohách a na ohanbí chce alebo nechce mať. Telo bez chĺpkov je podľa propagátorov tejto módy „in“ preto, lebo oholené miesta sú hygienickejšie, ľahšie sa ošetrujú a majú aj estetický / aj keď diskutabilný/ efekt – mnohým mužov sa zredukovaný porast v intímnej oblasti veľmi páči. Aj tu platí, do ničoho sa nenúťte.

Téma holenia trojuholníčka v lonovej oblasti  je u nás  ešte stále tabuizovaná, aj keď vo svete predstavuje samozrejmú súčasť starostlivosti o telo. Čo sa týka holenia intímnych miest, je Slovensko skutočne ešte stále rozvojová krajina. Samozrejme, každá žena sa rozhoduje dobrovoľne, či chĺpky pod pazuchami, na nohách a na ohanbí chce alebo nechce mať. Telo bez chĺpkov je podľa propagátorov tejto módy „in“ preto, lebo oholené miesta sú  hygienickejšie, ľahšie sa ošetrujú a majú aj estetický / aj keď diskutabilný/ efekt – mnohým  mužov sa zredukovaný porast  v intímnej oblasti veľmi páči. Aj tu platí, do ničoho sa nenúťte.

 
Spôsobov, ako  sa zbaviť vlastného ochlpenia, je niekoľko: najbežnejšie formy sú holenie na mokro, depilácia voskom alebo epilácia.
Odstraňovanie chĺpkov voskom je najvhodnejšie pre menej citlivé povahy, ktoré dobre znášajú bolesť.  Ak ste už skúsili vosky, určite viete, že ani odstraňovanie chĺpkov z lýtok nie je nijako príjemné – a ak sa kozmetička pustí do depilácie voskom v oblasti bikín, človek už musí poriadne zaťať zuby.  Veľkou prednosťou však je, že chĺpky sa vytrhnú aj s korienkom a tým sa ich dorastanie spomalí. Táto metóda je vhodná iba pre okolie lonovej kosti, ale rozhodne nie na oblasť pyskov.
Celkom bezbolestné nie je ani holenie pomocou epilátora. Epilačný strojček zachytí pomocou integrovaných pinziet chĺpok kúsok nad korienkom a potom ho vytrhne. Žiaľ, ani touto metódou sa sami nemôžeme v oblasti lona upraviť veľmi precízne a nie je pravdepodobné, že by sme dosiahli želaný ,,účes“.
Odporúčať nemožno odstraňovanie chĺpkov v intímnej oblasti depilačným krémom alebo penou, pretože obsahujú pomerne agresívne látky, ktoré by nemali prísť do styku s genitáliami.
Najjednoduchším riešením a hlavne najmenej bolestivým  je aj v tomto prípade žiletka.
Vo všeobecnosti môže prísť 1-2 dni po odstraňovaní chĺpkov na ošetrovaných miestach k nepríjemnému svrbeniu, vyvolanému dorastajúcimi chĺpkami. Tomuto nepríjemnému vedľajšiemu efektu sa najjednoduchšie vyhnete pravidelným odstraňovaním ochlpenia. Pokožka si zvykne a zahnisaných korienkov bude čoraz menej.

A čo odfarbovanie?
Okrem strihania a holenia chĺpkov sa v posledných rokoch stáva vo svete pomerne bežné aj ich farbenie.  V zahraničí je táto služba v kozmetických salónoch  veľmi obľúbená a na požiadanie vám tam z chĺpkov urobia pokojne aj červené srdiečko. Ak sa rozhodnete vytvoriť si ,,nový preliv“ nielen na hlave, pozorne si pred prvým experimentom prečítajte nasledujúce rady:
1 Na odfarbovanie chĺpkov používajte prípravky určené na zosvetľovanie chĺpkov na tvári. Tieto výrobky sú jemnejšie, menej často vyvolávajú alergiu.
2 Buďte opatrné.  Odfarbujte iba chĺpky na Venušinom pahorku – zvyšok môžete oholiť. Citlivú oblasť pre istotu zakryte uterákom.  Ak sa vám chemikálie predsa dostanú aj tam, kde nemajú, okamžite sa osprchujte studenou vodou.
3 Prečítajte si návod na použitie odfarbovača až celkom dokonca. Farbu nanášajte do chĺpkov vatovým tampónom, najskôr v smere rastu a potom aj v protismere. Nechajte ju pôsobiť maximálne 20 minút.
Gynekológovia upozorňujú, že aj keď siahnete po šetrnom prípravku, môžete sa dočkať alergickej reakcie. Táto sa prejaví nepríjemným opuchom, svrbením alebo pľuzgierikmi. Ak sa vám náhodou ,,podarí“ zasiahnuť sliznicu, môžete narušiť bakteriálnu flóru. V tom prípade radšej bez váhania vyhľadajte lekára.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.