Ryža VAKE
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 19.3.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

450 g uvarenej a vychladenej ryže, 50 g bieleho rybacieho filé nakrájaného na kocky, 50 g olúpaných kreviet, 2 ušľahané vajcia, 50 g zelených paprík zbavených semien a nakrájaných na prúžky, 50 g mrazeného hrášku, 4 lyžice kečupu, 2 nadrobno nasekané jarné cibuľky, 1 cibuľa olúpaná a nakrájaná na tenké kolieska, 1 lyžica svetlej sójovej omáčky, 3 lyžice oleja na praženie, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, pažítka, soľ.

450 g uvarenej a vychladenej ryže, 50 g bieleho rybacieho filé nakrájaného na kocky, 50 g olúpaných kreviet, 2 ušľahané vajcia, 50 g zelených paprík zbavených semien a nakrájaných na prúžky, 50 g mrazeného hrášku, 4 lyžice kečupu, 2 nadrobno nasekané jarné cibuľky, 1 cibuľa olúpaná a nakrájaná na tenké kolieska, 1 lyžica svetlej sójovej omáčky, 3 lyžice oleja na praženie, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, pažítka, soľ.

Na panvici rozpálime 1 lyžicu oleja a nalejeme naň ušľahané vajcia. Upražíme z nich tenučkú omeletu, ktorú nakrájame na úzke pásiky.
Na panvici rozpálime 1 lyžicu oleja a cibuľu a upražíme na ňom rybie filé. Rybiu zmes preložíme na tanier. Na panvici rozpálime zvyšujúci olej. Pridáme polovicu jarných cibuliek a zelenú papriku, miešame a pražíme asi 2 minúty. Pridáme ryžu, osolíme a okoreníme. Primiešame kečup, hrášok, opraženú rybu, krevety a sójovú omáčku. Miešame a pražíme ešte asi 3 minúty. Na záver posypeme pažítkou a nasypeme na rybu a vajcia.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.