Morka s teľacím mäsom a gaštanmi |
||
Autor(ka) : Natália Krížová Dátum a čas : 26.3.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 mladá morka (asi 2500 g), 500 g teľacieho mäsa, 250 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1 kg gaštanov, 100 ml červeného vína, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, biele korenie, celé zelené korenie soľ. | ||
1 mladá morka (asi 2500 g), 500 g teľacieho mäsa, 250 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1 kg gaštanov, 100 ml červeného vína, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, biele korenie, celé zelené korenie soľ. Morku očistíme, umyjeme, osušíme a zvnútra i zvonka osolíme. Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni. Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou./Môžeme použiť aj hotové gaštanové pyré, len ho trocha osolíme/ Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle. Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |