Rezne z moriaka v lístkovom ceste
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 27.3.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

4 veľké rezne z pŕs moriaka, 100 g masla, 4 tenké plátky ementálskeho syra, nastrúhaný parmezán, 400 g lístkového cesta (polotovar), udusenú zeleninu na obloženie, mleté čierne korenie, soľ.

4 veľké rezne z pŕs moriaka, 100 g masla, 4 tenké plátky ementálskeho syra, nastrúhaný parmezán, 400 g lístkového cesta (polotovar), udusenú zeleninu na obloženie, mleté čierne korenie, soľ.

Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a nakrájame na také veľké kúsky, ako máme pripravené naklepané rezne z moriaka. (Na každý rezeň potrebujeme 2 kúsky lístkového cesta.) Cesto najprv necháme postáť v chlade asi 30 minút, potom ho preložíme na pekáč vyložený pergamenovým papierom. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút. Upečené plátky lístkového cesta prikryjeme a odložíme.
Rezne z morčacích pŕs osolíme, okoreníme a pečieme na masle na miernom ohni z obidvoch strán asi 10 minút. Ešte teplé rezne naukladáme na pripravené lístkové cesto, na ne položíme plátok ementálskeho syra, prikryjeme druhým plátkom upečeného lístkového cesta a v rozpálenej rúre zapečieme asi 10 minút. Pri pečení povrch lístkového cesta potierame maslom, pričom dávame pozor, aby cesto ostalo svetlé.
Podávame potreté maslom, posypané nastrúhaným parmezánom a ako prílohu podávame dusenú zeleninu.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.