Kačica plnená kyslými jablkami |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 2.4.2002 00:00 Kategória : Móda WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 očistená - asi 2 kg kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 5 kyslejších jabĺk, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 3 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ. | ||
1 očistená - asi 2 kg kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 5 kyslejších jabĺk, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 3 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ. Očistenú a umytú kačicu dobre potrieme soľou a mletým korením. Očistené a jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na mesiačiky a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Primiešame k nim strúhanku a majorán. Touto zmesou naplníme kačicu. Kačicu zašijeme, alebo spojíme ihlicou. Položíme ju prsnou časťou na vymastený pekáč a pečieme v rúre asi 1 hodinu a 45 minút. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a výpekom.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |