Kapustová špecialita Viktor
Autor(ka) : Kristina Farkašová
Dátum a čas : 8.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

180 g bravčového mäsa, 150 g kabanosu, 75 g údenej slaniny, 50 ml smotany, 220 ml mlieka, 100 g cibule, 50 g masti, 150 g ryže, 500 g kyslej kapusty, 50 g tuku na pekáč, 35 g strúhanky na pekáč, červená mletá paprika, kmín, soľ.

180 g bravčového mäsa, 150 g kabanosu, 75 g údenej slaniny, 50 ml smotany, 220 ml mlieka, 100 g cibule, 50 g masti, 150 g ryže, 500 g kyslej kapusty, 50 g tuku na pekáč, 35 g strúhanky na pekáč, červená mletá paprika, kmín, soľ.

Na polovici masti opražíme dozlata cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájané mäso, zamiešame papriku, osolíme, podlejeme a dusíme. Na druhej časti masti udusíme kyslú kapustu, spolu s údenou slaninou, ktorú sme nakrájali na kocky.
Pekáč vymastíme tukom, posypeme strúhankou a vrstvíme kyslú kapustu, dusené mäso so šťavou, preddusenú ryžu, na kolieska nakrájanú klobásu, poslednú vrstvu tvorí kyslá kapusta. Všetko zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali kyslú smotanu a dáme do rúry zapiecť. Podávame s varenými alebo restovanými zemiakmi.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.