Kurča Koruna
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 9.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1500 g kurčaťa, 500 g údenej krkovičky, 200 g kukurice, 250 g vylúpaného čerstvého (alebo mrazeného) bôbu, 380 g paradajok, 380 g zemiakov, 1500 ml vody, 1 cibuľa, 1 viazanička byliniek podľa výberu, 3 zelerové vňate, 1 lyžica hnedého cukru, 1 lyžica sušenej štipľavej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

1500 g kurčaťa, 500 g údenej krkovičky, 200 g kukurice, 250 g vylúpaného čerstvého (alebo mrazeného) bôbu, 380 g paradajok, 380 g zemiakov, 1500 ml vody, 1 cibuľa, 1 viazanička byliniek podľa výberu, 3 zelerové vňate, 1 lyžica hnedého cukru, 1 lyžica sušenej štipľavej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Kurča rozdelíme na porcie. Dáme ho do panvice spolu s údenou krkovičkou a zalejeme vodou. Pridáme cukor, bylinky a varíme asi hodinu domäkka. Kurča vyberieme.
Kurací vývar necháme v rajnici znova zovrieť, pridáme nasekanú cibuľu, zeler, nadrobno nasekané paradajky, bôb a varíme asi 25 minút, kým bôb nezmäkne. Pridáme kukuricu a varíme ešte 10 minút.
Potom pridáme uvarené a cez sitko roztlačené zemiaky, štipľavú červenú papriku a dusíme ďalších 15 minút. Krkovičku vyberieme z panvice. Oddelíme mäso od kosti, kožu odstránime. Dáme späť do panvice mäso aj kurča. Omáčka by mala byť hustá. Ak bude lepkavá, prilejte trochu vody.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.