Ovocné karé
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 22.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

4 rezne bravčového karé bez kosti (po 150 g), 100 ml kyslej smotany, 100 ml červeného vína, 100 ml portského vína, 1 fľaša čerešňového kompótu (500 g), 20 ml čerešňovej šťavy, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica medu, 1 lyžica ostrej horčice, ryža, ríbezle, broskyne, múka, 3 lyžice sójového oleja, 1 klinček, kajenské korenie, 1 lyžica citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ.

4 rezne bravčového karé bez kosti (po 150 g), 100 ml kyslej smotany, 100 ml červeného vína, 100 ml portského vína, 1 fľaša čerešňového kompótu (500 g), 20 ml čerešňovej šťavy, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica medu, 1 lyžica ostrej horčice, ryža, ríbezle, broskyne, múka, 3 lyžice sójového oleja, 1 klinček, kajenské korenie, 1 lyžica citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ.

Čerešne necháme odkvapkať a odkôstkujeme ich. Červené a portské víno zmiešame s čerešňovou šťavou, polovicu povaríme, pridáme klinček. Vložíme čerešne a necháme variť asi 4 až 5 minút. Zlejeme a tekutinu zvaríme na 100 ml. Spojíme zmiešanú čerešňovú šťavu s maizenou a ochutíme štipkou kajenského korenia, citrónovou šťavou a medom podľa chuti.
Do rezňov z karé urobíme otvor, potrieme horčicou, naplníme čerešňami a pevne spojíme ihlicami. Mäso posolíme, okoreníme a pražíme asi 5 minút na rozpálenom oleji. Pravidelne obraciame. Zvyšok čerešní dáme naspäť do prevarenej omáčky, pomiešame so smotanou a rýchlo prevaríme. Mäso dáme na misu a polejeme omáčkou.
Podávame s ryžou s broskyňami a ríbezľami.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.