Teľacie mäso na smotane
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 5.1.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pripravte si s Lady vynikajúce teľacie na smotane.



Potrebujeme:
500g teľacieho pliecka, 80g prerastenej údenej slaniny, 2 lyžice múky, 1 lyžica mletej červenej sladkej papriky, na hrot noža mletého čierneho korenia, 1 polievková kocka, 4 lyžice sladkej smotany, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, soľ

Postup:
Teľacie mäso pokrájame na hrubšie a údenú slaninu na menšie kocky. Na panvici na oleji ich opražíme.
Poprášime múkou, pridáme soľ, papriku a korenie a za stáleho miešania dopražíme na miernom ohni.
Kocku slepačieho vývaru rozpustíme v šálke horúcej vody, pridáme smotanu a zalejeme mäso.
Dusíme pod pokrývkou na miernom ohni asi 30 minút.
Pred servírovaním pridáme petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú halušky alebo iná cestovina.

Dobrú chuť...



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.