Teľacie mäso na smotane |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 5.1.2001 02:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Pripravte si s Lady vynikajúce teľacie na smotane. | ||
Potrebujeme: 500g teľacieho pliecka, 80g prerastenej údenej slaniny, 2 lyžice múky, 1 lyžica mletej červenej sladkej papriky, na hrot noža mletého čierneho korenia, 1 polievková kocka, 4 lyžice sladkej smotany, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, soľ Postup: Teľacie mäso pokrájame na hrubšie a údenú slaninu na menšie kocky. Na panvici na oleji ich opražíme. Poprášime múkou, pridáme soľ, papriku a korenie a za stáleho miešania dopražíme na miernom ohni. Kocku slepačieho vývaru rozpustíme v šálke horúcej vody, pridáme smotanu a zalejeme mäso. Dusíme pod pokrývkou na miernom ohni asi 30 minút. Pred servírovaním pridáme petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú halušky alebo iná cestovina. Dobrú chuť... ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |