Valachová desiata
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 25.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

700 g bravčového pleca, 2 sardely, 2 vajcia, 8 lyžíc mlieka, 40 g masla, 150 g žemle, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ.

700 g bravčového pleca, 2 sardely, 2 vajcia, 8 lyžíc mlieka, 40 g masla, 150 g žemle, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ.

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, ktoré potom spolu s cibuľou pomelieme. Žemle namočíme do mlieka alebo do smotany, mierne ich vyžmýkame a pomelieme. Primiešame vajcia, sardely rozmiešané v masle a dochutíme mletým čiernym korením, soľou a rozotreným cesnakom. Pečieme v horúcej rúre.
Podávame so zemiakovým pyré a popíjame k tomu čierne pivo.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.