Šípková Ruženka
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 30.4.2002 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

600 g bravčového karé bez kostí, 1 cibuľa, 40 g masti, mäsový vývar, 1 bobkový list, 2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia, soľ. Šípková omáčka: 100 g šípok, 40 g hladkej múky, 30 g masti, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru, citrónová šťava, soľ.

600 g bravčového karé bez kostí, 1 cibuľa, 40 g masti, mäsový vývar, 1 bobkový list, 2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia, soľ.
 Šípková omáčka: 100 g šípok, 40 g hladkej múky, 30 g masti, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru, citrónová šťava, soľ.

Karé bez kostí umyjeme a nepokrájané prudko opečieme v rozpálenej masti. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, bobkový list, korenie a soľ. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké, odokryjeme ho a dopečieme. Mäso potom nakrájame na plátky.
 Šípková omáčka: Na masti opražíme múku, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Pridáme rozvarené a pretreté šípky, cukor, soľ a podľa chuti citrónovú šťavu. Podávame so žemľovými knedličkami  zaliate šípkovou omáčkou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.