Letná kuchyňa: Šaláty 9
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 27.7.2000 11:54
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Čo už z toho má človek, keď je tlstý a chorý. V lete, najmä keď je veľmi teplo, netúži človek po obžerstve. Niekedy stačí , dať si na obed alebo na večeru iba šalát. Recepty na najznámejšie šaláty, ktoré vás uspokoja, upokoja a zasýtia.

Cézar

Pripravuje sa tak, že do mierne predhriatej rúry vložíte nádobu, do ktorej ste poukladali cesnak. Po desiatich minútach cesnak roztlačte a pridajte na kocky pokrájaný biely chlieb. Nechajte ho upiecť do zlatova. Chlieb s cesnakom odložte a na panvici smažte tenké plátky slaniny, až kým nebudú chrumkavé. Medzitým si rozoberte dobre umytý šalát na listy. Veľkými listami obložte misu, ostatné lístky nadrobno potrhané vložte do misy. Zmiešajte olej, ktorý ostal s citrónovou šťavou a smotanou. Tento nálev nalejte na listy šalátu, pridajte slaninku, pár sardelových očiek, opečený chlieb a parmezán alebo iný strúhaný syr.. Túto delikatesu odporúčame podávať ihneď.

Šalát a la Lederer

Bielu kapustu nakrájame na rezance a rajčiny na malé kocôčky. Dáme do šalátovej misy, zmiešame s nadrobno pokrájaným tuniakom, pridáme olivy a podľa chuti osolenú a okorenenú kyslú smotanu.

Katkin šalát

Uvaríme cestovinové mušličky, scedíme, necháme odkvapkať a polejeme troškou olivového oleja. Upečené kuracie prsia pokrájame na kocky, pridáme nadrobno pokrájané paradajky a papriku, dobre premiešame a pripravíme si cesnakový nálev. Zmiešame kyslú smotanu, citrónovú šťavu, biele korenie, soľ, cukor a cesnak podľa chuti. Vymiešame do hladka a nalejeme šalát. Na záver ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Ak ste veľmi hladný môžete pridať do šalátu natvrdo uvarené vajíčka.

Šalát Vadim

Asi šesť zemiakov uvaríme v šupe a šesť vajíčok v škrupine. Vezmeme balíček mrazeného hrachu, balíček mrazenej mrkvy a fľaštičku majonézy. Zemiaky aj vajíčka nakrájame na kocky, vložíme do misy pridáme mrkvu, hrach, na kocky pokrájané kyslé uhorky a majonézu a rozmiešanú v hrnčeku kyslej smotany. Cibuľu šalotku nakrájame na kocky, zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, cukrom, bielim korením a na kocky pokrájaným neúdeným syrom Eidam. Všetko spolu ešte raz dobre premiešame a na noc dáme do chladničky. Podávame s chlebom alebo so studenou rybou.

Nabudúce si niečo povieme o jahodách.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.