Halušky žobrák
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 7.5.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

100 g údenej slaniny, 600 g zemiakov, 250 g hladkej múky, 4 cibule, soľ.

100 g údenej slaniny, 600 g zemiakov, 250 g hladkej múky, 4 cibule, soľ.

 Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky. Aby sa neprichytili na dno, miešame. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme a keď slanina pustí masť, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme opraženou cibuľou a slaninou a pokvapkáme horúcou masťou.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.