Grapefruitové stehienka
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 13.5.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 3 ružové grapefruity, 125 ml suchého bieleho vína, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 póry, 1 lyžica masla, 125 ml kuracieho vývaru, 2 lyžice medu, 2 lyžice pomarančového medu

4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 3 ružové grapefruity, 125 ml suchého bieleho vína, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 póry, 1 lyžica masla, 125 ml kuracieho vývaru, 2 lyžice medu, 2 lyžice pomarančového medu

Očistené stehná okoreníme a osolíme. Odšťavíme 2 grepy. Zmiešame 2 lyžice šťavy a 2 lyžice vína. Zalejeme touto marinádou stehná a necháme 2 hodiny odpočívať. Mäso vyberieme, uložíme na vymastený plech a upečieme. Cibuľu, mrkvu a pór pokrájame na kolieska. Osmažíme na masle, okoreníme a prilejeme zvyšok šťavy a vína, zalejeme vývarom a povaríme. Nakoniec pridáme džem a med. Upečené stehná podávame so zeleninou a prikryté plátkami grepu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.