Grapefruitové stehienka |
||
Autor(ka) : Natália Krížová Dátum a čas : 13.5.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 3 ružové grapefruity, 125 ml suchého bieleho vína, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 póry, 1 lyžica masla, 125 ml kuracieho vývaru, 2 lyžice medu, 2 lyžice pomarančového medu | ||
4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 3 ružové grapefruity, 125 ml suchého bieleho vína, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 póry, 1 lyžica masla, 125 ml kuracieho vývaru, 2 lyžice medu, 2 lyžice pomarančového medu Očistené stehná okoreníme a osolíme. Odšťavíme 2 grepy. Zmiešame 2 lyžice šťavy a 2 lyžice vína. Zalejeme touto marinádou stehná a necháme 2 hodiny odpočívať. Mäso vyberieme, uložíme na vymastený plech a upečieme. Cibuľu, mrkvu a pór pokrájame na kolieska. Osmažíme na masle, okoreníme a prilejeme zvyšok šťavy a vína, zalejeme vývarom a povaríme. Nakoniec pridáme džem a med. Upečené stehná podávame so zeleninou a prikryté plátkami grepu. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |