500 g kelu, 150 g sójového mäsa, 30 g cibule, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, vegeta, majorán, 1 vajce, 100 g strúhanky, olej, |
500 g kelu, 150 g sójového mäsa, 30 g cibule, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, vegeta, majorán, 1 vajce, 100 g strúhanky, olej, Kel dobre opláchneme, vložíme do osolenej vody a uvaríme. Sójové mäso vložíme do vriacej korenenej vody, päť minút povaríme a necháme stáť. Keď je kel dovarený a mäso pripravené, pomelieme ho spolu s cesnakom, s cibuľou a zmesou korenia. Pridáme vajce, strúhanku a všetko spolu dobre premiešame. Z pripravenej zmesi formujeme placky. Opečieme ich na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podávame so zemiakovou kašou.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |