Strapačky s hlávkovou kapustou |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 14.6.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
½ kg očistených zemiakov, 200 g hladkej múky, vajce, 1 lyžička soli, 1 kg hlávkovej kapusty, 150 g masla, kmín, čierne korenie, lyžička cukru | ||
½ kg očistených zemiakov, 200 g hladkej múky, vajce, 1 lyžička soli, 1 kg hlávkovej kapusty, 150 g masla, kmín, čierne korenie, lyžička cukru Hlávkovú kapustu očistíme, postrúhame alebo nadrobno posekáme a dáme pražiť na časť masla. Posolíme ju, pridáme lyžičku cukru, kmín, korenie a namäkko ju udusíme. Postrúhame zemiaky, osolíme, pridáme múku, vajce a urobíme cesto, ktoré hádžeme nožom do vriacej vody. Musí vytvárať malé halušky. Keď vyplávajú, hneď ich vyberieme a dáme do hrnca s udusenou kapustou. Polejeme zvyškom roztopeného masla. Na záver môžeme pridať lyžicu smotany, alebo upečenú slaninku.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |