Filipkova dobrota
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 17.6.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

200 g polohrubej múky, trocha prášku do pečiva, 3 vajcia, 75 g cukru, kôra z 1 citróna, 180 g masla, 3 lístky bielej želatíny, 200 g horkej čokolády, 1 lyžica kakaa, 300 ml smotany na šľahanie, 50 g posekaných mandlí, 3 lyžice mandľových lupienkov, múka a tuk na vymazanie a vysypanie formy.

200 g polohrubej múky,  trocha prášku do pečiva,  3 vajcia,  75 g cukru, kôra z 1 citróna,  180 g masla,  3 lístky bielej želatíny,  200 g horkej čokolády,  1 lyžica kakaa, 300 ml smotany na šľahanie,  50 g posekaných mandlí,  3 lyžice mandľových lupienkov, múka a tuk na vymazanie a vysypanie formy.

Múku, prášok do pečiva, 1 vajce, citrónovú kôru a 100 g masla pokrájaného na vločky vymiesime na hladké cesto. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vložíme ho do vymazanej formy (o priemere asi 24 mm) a okraj cesta vytiahneme hore. Pečieme v predhriatej rúre (el .sporák 2000   C/ plyn stupeň 3) 20-25 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým namočíme do studenej vody želatínu.

V horúcom kúpeli rozpustíme 125 g čokolády a potom do nej vmiešame zvyšok masla a kakaový prášok. Do krému všľaháme postupne dve vajcia. Želatínu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, vmiešame do čokoládového krému a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do chladnúceho krému, pridáme 50 g nakrájanej čokolády a posekané mandle. Krém nalejeme na koláč do formy a celé to vložíme aj s formou do chladničky stuhnúť.  Zo zvyšku čokolády škrabkou vytvoríme malé hoblinky, zmiešame ich s mandľovými lupienkami  a ozdobíme nimi vrch koláča.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.