Maťkove zelí |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 21.6.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
500 g bravčového karé, 40 g masti, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 1 cibuľa, cesnak, 700 g kyslej kapusty, bobkový list, 2 zemianky, 1 dl kyslej smotany. | ||
500 g bravčového karé, 40 g masti, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 1 cibuľa, cesnak, 700 g kyslej kapusty, bobkový list, 2 zemianky, 1 dl kyslej smotany. Umyté karé pokrájame na plátky, naklepeme okraje a opečieme na masti z oboch strán. Na masti po opekaní upražíme dozlatista cibuľu pokrájanú nadrobno a slaninu pokrájanú na kocky, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, korenie a prikryté udusíme. Napokon kapustu zahustíme postrúhanými zemiakmi. Mäso poukladáme na pekáč, prekryjeme kapustou, polejeme smotanou a v horúcej trúbe ešte 15 minút zapečieme. Namiesto bravčového môžeme použiť kuracie stehná. Je to mimoriadne chutné. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |