Ako prežiť úpal?
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 3.7.2002 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Počas neznesiteľne horúcich letných dní je umenie vyzerať sviežo a rozdávať energiu, najmä keď nesedíte v klimatizovanej miestnosti, nie ste na pláži, ani nenastupujete do lietadla, ktoré vás bezpečne dopraví na dovolenku.. Aj napriek tomu existujú spôsoby, ako mať dokonca aj v najväčšej horúčave peknú pleť a telo.

Počas neznesiteľne horúcich letných dní je umenie vyzerať  sviežo a rozdávať energiu, najmä keď nesedíte v klimatizovanej miestnosti, nie ste na pláži, ani nenastupujete do lietadla, ktoré vás bezpečne dopraví na dovolenku.. Aj napriek tomu existujú spôsoby, ako mať dokonca aj v najväčšej horúčave peknú pleť a telo.


Keď slnko praží...
1. Vymeňte dezodorant za antiperspirant s predĺženým účinkom. Takisto môžete začať používať telový púder.
2. Postarajte sa o chodidlá. Počas horúcich dní sú opuchnuté a boľavé. Preto používajte špeciálne spreje a krémy na unavené nohy a večer si ich namočte do slaného kúpeľa.
3. Vynechajte prenikavé, korenisté vône. V lete môžu vyvolať bolesti hlavy. Ideálne na horúce dni sú ľahké a svieže parfumy alebo toaletné vody.
4. Vzdajte sa konzumácie príliš korenených alebo slaných jedál.

Pite vodu – a to čo najviac
Najlepšia je minerálka bez bubliniek s ľadom.. Nielenže vynikajúco hasí smäd, ale má aj blahodarný vplyv na pokožku. Najlepšie dopĺňa nedostatok vody v organizme, spôsobený intenzívnejším potením. Vďaka nej má aj pokožka peknú farbu a je dobre navlhčená. Pokožka má veľmi rada aj spŕšku minerálnej vody v spreji. Počas najväčších úpalov ju noste stále  pri sebe a rozptyľujte na tvár niekoľkokrát denne. Takto jej rýchlo vrátite sviežosť a matný vzhľad – a okrem toho ju výborne ochladíte.

Používajte chladivý balzam – najlepšie každé ráno po sprchovaní
Na dobrý začiatok dňa neexistuje nič lepšie. Takáto procedúra nielen osvieži telo, ale zároveň mu aj dodá energiu. Aby chladivý efekt vydržal čo najdlhšie, dajte telové mlieko alebo balzam na celú noc do chladničky. V lete sú najlepšie ľahké kozmetické výrobky a je vhodné vyhýbať sa všetkým s hustou, krémovou  konzistenciou,  pretože dlho ostávajú na pokožke a vyvolávajú pocit lepkavosti. Na horúčavu sú dokonalé aj telové balzamy v spreji, ktoré sa rozprašujú na pokožku.

Studené pleťové masky – úľava pre oči
Aj oči sa počas horúčav vysiľujú viac ako inokedy, najmä pri dlhej práci pri počítači alebo prechádzke bez slnečných okuliarov.  Masku naplnenú špeciálnym gélom dostanete kúpiť v drogériach alebo lekárňach. Pred aplikovaním ju treba ochladiť v mrazničke a priložiť na 15 minút na oči. Je to takisto ideálny spôsob, ako očiam prinavrátiť lesk pred večerným spoločenským stretnutím. Ak sa vám nechce ísť do lekárne urobte si ľadový obklad doma.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.