Šošovnica
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 8.7.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pohár umytej šošovice, štyri poháre vody, čajová lyžička soli, tri strúčky cesnaku, dve veľké cibule, koreňová zelenina, paradajka, citrónová šťava, cukor, ocot, 2 polievkové lyžice červeného vína.

Pohár umytej šošovice, štyri poháre vody, čajová lyžička soli, tri strúčky cesnaku, dve veľké cibule, koreňová zelenina, paradajka, citrónová šťava, cukor, ocot, 2 polievkové lyžice červeného vína.

Na miernom ohni uvaríme šošovicu, snažme sa variť ju čo najdlhšie, samozrejme, že odparenú vodu môžeme dolievať. Cesnak a cibuľu speníme na panvici na masle, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, trocha podusíme, pridáme šošovicu a zalejeme vodou, opäť varíme na miernom ohni. Keď je všetko takmer rozvarené, pridáme paradajky, korenie, víno, citrónovú šťavu, cukor a ocot. Chvíľu ešte povaríme, potom necháme odstáť, aby sa chute zliali. Najlepšie chutí na druhý deň.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.