Zapečené kuriatko
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 15.8.2000 14:43
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kuracie mäso sa dá pripraviť na tisíc rôznych spôsobov. Jeho cena spočíva vo vitamínoch, minerálnych látkach a bielkovinách. Nie je príliš kalorické a je ľahko stráviteľné.


Potrebujeme:
1 väčšie kura, soľ, čierne korenie, olivový olej, 4-5 zemiakov, 3 veľké rajčiny, zelenú, červenú a žltú mäsovú papriku ( s každej 1/3 ), 5 malých cibuliek, 2 cukíny, konzervu kukurice, tymián, cukor, cesnak, ¼ l bieleho vína, 8 lyžíc oleja, zeleninový vývar

Postup:
Kurča rozporciujeme, umyjeme osušíme. Zmiešame soľ, papriku, čierne korenie a 2 lyžice oleja a touto zmesou potrieme kúsky kurčaťa. Na panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a dozlatova opečieme a vyberieme na tanier. Očistené cibuľky podusíme na oleji z kurčaťa. Zeleninu umyjeme, očistíme. Zemiaky rozpolíme, cukety pokrájame na kolečka, papriku na kocky.
Takto pripravenú zeleninu vložíme do zapekacej misy. Rajčiny olúpeme, zbavíme semiačok a pridáme k zelenine. Osolíme, okoreníme, prisladíme pridáme tymián a prelisovaný cesnak. Pridáme víno, vývar a mäso. Polejeme zvyšným olejom. Prikryjeme alobalom a zapekáme asi 45 minút vo vopred vyhriatej rúre. Potom dáme dole alobal, pridáme kukuricu a zapekáme ďalších 15 minút.

Podávame zo zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi a s bielym vínom.

Dobrú chuť…



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.