Nie je jedno, kde ste
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 11.7.2002 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Každý z nás má chuť načerpať počas dovolenky čo najviac síl, aby tie stovky dní bez nej zvládal, čo najlepšie. Preto nie je jedno, kde prežijete čas oddychu a či bude dovolenka jediným spôsobom vašej regenerácie. Nepoviem vám nič nové, ak vám prezradím, že aj miesta, rovnako ako ľudia, zvieratá a veci môžu pôsobiť na nás pozitívne alebo negatívne. Môžu nás liečiť a nabíjať, rovnako ako nás môžu zbavovať síl a dokonca aj zabíjať.

Každý z nás má chuť načerpať počas dovolenky čo najviac síl, aby tie stovky dní bez nej zvládal, čo najlepšie. Preto nie je jedno, kde prežijete čas oddychu a či bude dovolenka jediným spôsobom vašej regenerácie. Nepoviem vám nič nové, ak vám prezradím, že aj miesta, rovnako ako ľudia, zvieratá a veci môžu pôsobiť na nás pozitívne alebo negatívne. Môžu nás liečiť a nabíjať, rovnako ako nás môžu zbavovať síl a dokonca aj zabíjať.

O vplyve prostredia, v ktorom žijeme určite niet pochybností, aj keď nie všetky veci a udalosti, ktoré sa okolo nás odohrávajú sa dajú vysvetliť na základe fyziky, alebo inej vednej disciplíny. To, že na nás pôsobí elektromagnetické pole povrchu zeme, kozmické žiarenie, rôzne objavené aj neobjavené vlny, siete, Mesiac, Slnko …je známe, ale presná sféra ich vplyvu a spôsob posilnenia, alebo oslabenia týchto vplyvov ešte stále nie je jasný. Tak ako urobilo ľudstvo kvantový skok, keď sa posadilo na chrbát koňa a zrýchlilo tým svoj život, tak sa dá predpokladať, že keď začne veda vážne študovať nefyzikálne javy, urobí za desaťročie taký pokrok ako za všetky uplynulé storočia. Povedal to Nikola Tesla a zdá sa, že sa nemýlil.

Či si to vieme vysvetliť alebo nie, na svete sú miesta, kde sa veľmi silno prejavujú pozitívne energie schopné podporiť ozdravné procesy v nás a pôsobiace ako zdroje kladnej energie. Práve tam by  mali, čo najčastejšie mieriť naše kroky. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že takým miestom je les /hoci niekedy má silné negatívne miesta/, okolie úľov. Včelári poznajú fenomén, že chorí ľudia, ktorí sa denne istý čas zdržiavali v okolí úľov, vyzdraveli. Aj voda, ktorá sa nechá v týchto miestach nabiť, je liečivá. Takže namiesto nákladnej dovolenky na brehu mora si stačí zájsť na dedinu, čerpať silu  zo zeme,/ tým, že prežijeme takmer celú dovolenku bez topánok/, z úľov, zo stromov. Rovnako, ako sa človek nekončí kožou, ale má ďalších sedem jemnohmotných, nie každému viditeľných, tiel, ktoré tvoria jeho auru, tak má svoju auru aj zviera a veľmi zjednodušene povedané aj miesto. Klasici to nazývali génius loci.

Buďte vnímaví.

Keď si viete predstaviť, že náš dokonalý organizmus neustále vibruje v rytme odovzdávania si informácií medzi jednotlivými bunkami, alebo časťami buniek, potom si viete predstaviť, že všetko, čo tento rytmus narušuje, nám škodí a všetko, čo je v súlade s ním, nás harmonizuje.

Citliví ľudia majú na to vnútorný seizmograf. Ak prídu do miest, ktoré škodia, urobí sa im husia koža, automaticky zrýchlia krok, aby ho rýchle opustili, začne sa im triasť žalúdok, chce sa im vracať, alebo im začne silno búšiť srdce. Tieto znamenia sú jasné a treba sa im podriadiť. Tí, čo stratili schopnosť prijímať varovné signály, by mali vedieť, že zdrojom negatívnej energie bývajú miesta, kde kedysi boli mučiarne, kasárne, popraviská, cintoríny, hladomorne,  obetné oltáre, nemocnice alebo kde niekoho zavraždili, či olúpili. Ak budete na dedine a zatúlaný pes bude zavíjať pod vaším oknom, radšej sa pripravte na správu o smrti. Pes aj kôň dokážu smrť vycítiť, len čo sa vydá na cestu.

Ak ste si už zaplatili dovolenku v cudzine a až na mieste zistíte, že niečo nie je v poriadku, treba mať so sebou amulet alebo talizman. Aký je v nich rozdiel? Amulet má schopnosť odvracať nešťastie a talizman prináša šťastie. Ak ste si zabudli svoje“ kúzlo“ doma, nezabudnite, že sa dá nakresliť na papier a vložiť pod podušku, alebo si ho môžete niekoľko razy za deň vizualizovať a požiadať o ochranu. Ešte jednoduchšie je, požiadať o ochranu svojho strážneho anjela, ale komunikovať s ním sa musíte naučiť už pred dovolenku, alebo si urobiť dovolenku, kde sa tieto základné veci rozvoja osobnosti naučíte.

Konzultovať negatívne miesta môžete aj s rastlinami. Najlepšie sa v „ zlých zónach“ darí žihľave, šípkovým ružiam, prvosienkam, chrenu, cesnaku, cibuli, planým hruškám, difenbachii, kaktusu, vŕbam a dubom. Všetky rastú do nebývalej výšky.

V negatívnej zóne nájdete mravenisko, rada si tam pospí mačka a pes, krava, ovca a králik sa jej vyhnú na sto honov.

Zdrojom negatívneho žiarenia môže byť aj nábytok a ozdobné predmety na hotelovej izbe. Môže to byť obraz, tvar postele, farba závesu, zle aranžované zrkadlo. Ak sa vám podarí zistiť, čo vás ruší, potom to na čas vášho pobytu odstráňte. Ak sa to nedá, zdržujte sa čo najviac mimo miestnosti a pred spaním sa upokojujte jednoduchou modlitbičkou, ktorú si môžete sama vymyslieť. Niekedy stačí odsunúť posteľ spod okna a už sa na nej vyspíte doružova. Obľúbená hudba,  spev, dobrá nálada a samozrejme zamilovanosť sú tiež výbornými zdrojmi pozitívneho nabitia. Treba len vedieť, že účinok negatívnych zón je najsilnejší medzi druhou a piatou hodinou rannou. Miesta s negatívnou zónou spoznáte aj podľa pomenovania, Dračia skala, Umrlcova diery, Prekliata roklina, Čertovica. Naopak miesta, ktoré liečia, majú optimistické príjemné názvy. Anjelské údolie, Svätá studnička, Boží dar, Dobromyseľ, Dobrá voda…Kladne nabité sú pramene riek a potokov, okolie minerálnych vôd, morská pláž skoro ráno, kostol, miesta, kde chodí piť lesná zver, miesta, kde koncertujú žaby, kde rastie cesnak medvedí a borovice. Najlepšie sa dá organizmus zharmonizovať na svitaní. Láska k ľuďom, dychové cvičenia, príjemný  nezaťažujúci pohyb, ochota neposudzovať a nekritizovať, sila neprejedať sa, aj keď je okolo hojnosť, sú naše najsilnejšie stránky, súčasne je najťažšie držať sa ich, čo najdlhšie časové obdobie. Tak to skúste aspoň počas dovolenky, aby ste nabrali, čo najviac síl.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.