Strapušky |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 12.7.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
½ kg očistených zemiakov, 200g hladkej múky, 1 lyžička soli, 1 kg kyslej kapusty, 150g masla, biele korenie, rasca, lyžička cukru, bobkový list, 150 g hydinovej šunky | ||
½ kg očistených zemiakov, 200g hladkej múky, 1 lyžička soli, 1 kg kyslej kapusty, 150g masla, biele korenie, rasca, lyžička cukru, bobkový list, 150 g hydinovej šunky Na panvici rozpustíme maslo s lyžičkou cukru, drvenou rascou, bobkovým listom, soľou a bielym korením, vložíme doň odkvapkanú kapustu a na polomäkko udusíme. Postrúhame zemiaky, osolíme, pridáme múku, urobíme cesto a nožom do vriacej vody hádžeme malé halušky. Keď vyjdú na povrch, hneď ich vyberieme a dáme do rajnice s udusenou kapustou. Dobre premiešame a prelejeme zvyšným maslom, v ktorom sme opiekli na malé kocôčky pokrájanú hydinovú šunku, alebo údené mäsko.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |