Kačka na ovocí |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 29.7.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
2 mladé divé kačky po 600 g, 2 lyžičky soli, mleté korenie, 2 jablká, 2 pomaranče, 4 lyžice hrozienok, 2 lyžice rumu, 2 lyžice oleja, 1/8 l kuracieho vývaru, 1 lyžica maizeny, 1 lyžička ríbezľového želé, 5 lyžíc suchého scherry | ||
2 mladé divé kačky po 600 g, 2 lyžičky soli, mleté korenie, 2 jablká, 2 pomaranče, 4 lyžice hrozienok, 2 lyžice rumu, 2 lyžice oleja, 1/8 l kuracieho vývaru, 1 lyžica maizeny, 1 lyžička ríbezľového želé, 5 lyžíc suchého scherry Kačky umyjeme a osušíme. Posolíme, okoreníme zvnútra a zvonka. Jablká a pomaranč ošúpeme, odstránime jadierka a pokrájame na kocky. Zmiešame s hrozienkami a rumom a s ovocnou zmesou naplníme kačky. Otvory uzavrieme. Potom kačky potrieme olejom, položíme do pekáča a vložíme do horúcej rúry. Častejšie potierame šťavou alebo vývarom a dbáme, aby dno pekáča bolo ustavične zaliate. Vývar rozmiešame so šťavou z druhého pomaranča a s ostatnými prísadami, pridáme ho ku šťave z výpeku. Všetko spolu dohladka vymiešame. Privedieme do varu, precedíme a ochutíme. Kačky udržiavame teplé na predhriatej mise vo vypnutej rúre. Pred servírovaním rozkrojíme kačky na polovice ostrým nožom. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |