Prečítaj si svoje telo - 3. časť
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 31.7.2002 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Naša pokožka je zrkadlom prostredia, v ktorom sa nachádzame. Je veľmi citlivá na nežiaduce vplyvy zvonka. Okrem toho, že chráni naše telo, pôsobí v nej veľké množstvo receptorov, ktoré nám signalizujú, nebezpečenstvo, riziko, cudzorodé škodliviny atď. Koľko razy sa vám zježia chlpy, pokožka sčervenie po dotyku niektorých látok, prejaví sa na nej alergia, hoci len pri pomyslení na niečo nepríjemné...

Pokožka
Naša pokožka je zrkadlom prostredia, v ktorom sa nachádzame. Je veľmi citlivá na nežiaduce vplyvy zvonka. Okrem toho, že chráni naše telo, pôsobí v nej veľké množstvo  receptorov, ktoré nám signalizujú, nebezpečenstvo, riziko, cudzorodé škodliviny atď. Koľko razy sa vám zježia chlpy, pokožka sčervenie po dotyku niektorých látok, prejaví sa na nej alergia, hoci len pri pomyslení na niečo nepríjemné. Často sa vyhádžeme, keď zjeme nevhodné potraviny. Ak máme problémy s pokožkou, začnime sledovať prostredie, v ktorom žijeme, skúmajme, čo nás trápi, čo nám nevyhovuje, čím sme otrávení. Často to môže byť pocit smútku z neúspechu, túžba po partnerovi. Často nám prekáža neprajnosť okolia alebo to, že nechápeme ľudí a situácie vo svojom okolí
Terapia: Odchod na dovolenku, zmena miesta, pôst, zmena pracoviska, alebo pracovného zadelenia, väčšia otvorenosť, menej sebareflexie. Príroda a zelená farba. Všade, kde sa dá. Na sebe, na nábytku, stenách, kobercoch. Doplnená môže byť ružovou farbou. Ak zelenú vyslovene neznesiete, tak potom belasá, v odtieni, ktorý sa dáva bábätkám.

Srdce
Hoci dnes sa prikláňame k názoru, že láska sa tvorí v mozgu, všetky tradičné školy zdravia považujú srdce za sídlo lásky, citu, emócií, smútku, bolesti, zúfalstva. Ľudia, ktorí majú problémy so srdcom majú často nevyriešené rodinné, či partnerské  problémy. Možno na rozumovej, či spoločenskej úrovni je všetko v poriadku, ale srdce sa s niečím nevyrovnalo, ostalo boľavé. Niekedy sú „bolesti srdca“ prejavom toho, že nedokážeme ukázať, prejaviť, dať svoju lásku. A veľmi často, nedokážeme lásku ani prijímať.
Terapia: Odstrihnite vzťahy, v ktorých nedokážete existovať bez zranenia, noste smaragdy, alebo zelené polodrahokamy - malachit, chryzopras, nefrit, machový achát, často sa obliekajte do zelených hodvábnych, alebo bavlnených vecí, objímajte stromy a pozorujte , ako sa vietor hrá s ich listami. Neprejedajte sa!

Hlava
V našej hlave sa nachádza veliace centrum, ak chceme, aby povely neboli zmätočné, musíme mať „čistú hlavu“, nesmieme ju zaťažovať množstvom nestrávených problémov, nesplnených túžob, nespútanej zlosti, či nenávisti. Ak má hlava riadiť tak zložitý mechanizmus, ako je naše telo a všetky jeho bunky nesmie riešiť konflikty, byť zanesená strachom a napätím. Ak neriešime veci, ak sa nezbavujeme, prebytočných emócií, ak máme v sebe veľa nespracovaných vecí, či už jedla, alebo myšlienok bolí nás hlava, máme migrénu. Bolesti hlavy máme aj vtedy, keď nedokážeme vyjadriť svoje emócie, keď nedokážeme jednať slobodne, keď niekto nahádzal priveľa problémov na našu hlavu.
Terapia: Odpočinok, pravidelný spánok najneskôr o desiatej hodine treba byť v posteli, obklady, studená sprcha, prítmie, meditácia, veľa modrej farby, fialové polodrahokamy, vôňa borovice, vážna hudba.

Hrdlo
Úzko súvisí s hlavou, je tvorcom reči. Všimnite si, že keď máte veľký žiaľ, či strach nedokážete cez hrdlo dostať ani hlásku. Preto sa snažte uvoľniť svoje emócie, žiaľ, temperament, neduste ich v sebe. Ak máte problémy s hlasivkami, máte problémy so sexom, krotíte svoj temperament, hráte sa na niečo iné ako ste, možno sa len priveľmi kontrolujete.
Terapia: Gingko biloba, šalvia, kloktanie soľou, v zime bavlnené a hodvábne  šatky teplých farieb okolo krku, v lete chladivé  retiazky zo striebra, alebo prírodné korály rôznych farieb, med, spev.

0či a Nos
Vďaka týmto orgánom poznávame svet v jeho rozmanitosti. Nos nám pomáha nielen poznať, ale aj prečistiť náš pohľad. Nosom si môžeme vyňuchať šancu, príležitosť, správneho partnera,. Nos neustále vyhodnocuje naše okolie, pomáha nám zorientovať sa, nevliezť do pasce. Cítime, kedy sa nás niekto bojí, kedy nám hrozí priepasť, kedy niekomu smrdíme, alebo niekto v smrdí nám. Ak máme nádchu, máme zanesené kanáliky a nos si potrebuje urobiť poriadok, prečistiť sa, aby mohol slúžiť ďalej.
 Ak nosíme okuliare, znamená to, že náš pohľad je jednostranný, že sa na svet pozeráme iba  zo svojho zaostreného uhla. Ak sa nám rýchlo začali kaziť oči, je to znak toho, že niečo nechceme vidieť, alebo zakrývame pravdu pred druhými. Ak ide o krátkozrakosť, bojíme sa konfrontácie so svetom, keby sme odhalili všetko. Ďalekozrakosť o nás prezrádza, že vidíme len čo chceme, z určitej perspektívy a ostatné nás priveľmi nezaujíma a mnohé veci oceňujeme podľa zdania, nesnažíme sa pozrieť na ich podstatu.
Terapia: Kamilky, inhalovanie, nestrkanie nosa do cudzích záležitostí, ale riešenie vlastných problémov, jemná masáž.
 V prípade očí, čajové obklady, slnečné okuliare, zmena perspektívy, veľa odpočinku v zeleni stromov, pravidelné každodenné prechádzky. Nezabúdať na cudné zatvorenie očí. Čo oko nevidí, srdce nebolí.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.