Jedlo dávnej Číny |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 1.8.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Ploché slíže 500g, 1dcl oleja, 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 póry, 2 lyžice sójovej omáčky, kari korenie, lyžička práškového cukru, soľ, lyžička glutasolu a lyžica škrobu. | ||
Ploché slíže 500g, 1dcl oleja, 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 póry, 2 lyžice sójovej omáčky, kari korenie, lyžička práškového cukru, soľ, lyžička glutasolu a lyžica škrobu. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný pór a podusíme. V miske rozmiešame roztretý cesnak, kari korenie, sójovú omáčku a trocha vody. Touto zmesou prelejeme pórik. Keď zmäkne zalejeme ho škrobom rozpusteným vo vode s cukrom a glutasolom a ešte krátko povaríme. Nakoniec nalejeme všetko na cestoviny a pekne spolu premiešame. V Číne sa namiesto póru používajú mladé bambusové výhonky, rovnako chutné je toto jedlo aj z mladých dubáčikov. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |