Mňam husička |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 7.8.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 hus, 300 g kyslej kapusty, 1 lyžica oleja, 4 nakrájané jablká, mleté čierne korenie, soľ. | ||
1 hus, 300 g kyslej kapusty, 1 lyžica oleja, 4 nakrájané jablká, mleté čierne korenie, soľ. Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme nakrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s jablkami a okoreníme mletým čiernym korením. Naplnenú hus zašijeme a vložíme do pekáča. Podlejeme a dusíme asi 30 minút na jednej strane a asi 30 minút obrátenú. Potom pekáč odkryjeme a za častého polievania výpekom dopečieme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo vývarom z drobkov. Vypečenú masť z pekáča počas pečenia zberáme, aby sa zbytočne neprepražila. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |