Mňam husička
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 7.8.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1 hus, 300 g kyslej kapusty, 1 lyžica oleja, 4 nakrájané jablká, mleté čierne korenie, soľ.

1 hus, 300 g kyslej kapusty, 1 lyžica oleja, 4 nakrájané jablká, mleté čierne korenie, soľ.

Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme nakrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s jablkami a okoreníme mletým čiernym korením. Naplnenú hus zašijeme a vložíme do pekáča. Podlejeme a dusíme asi 30 minút na jednej strane a asi 30 minút obrátenú. Potom pekáč odkryjeme a za častého polievania výpekom dopečieme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo vývarom z drobkov. Vypečenú masť z pekáča počas pečenia zberáme, aby sa zbytočne neprepražila.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.