Sladkosti plné pokladov
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 8.8.2002 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

O sladkostiach a dezertoch všetkého druhu sa väčšinou hovorí, že sú nezdravé a že sa z nich priberá. To ale nie je celá pravda.

O sladkostiach a dezertoch všetkého druhu sa väčšinou hovorí, že sú nezdravé a že sa z nich priberá. To ale nie je celá pravda.

Množstvo sladkých dobrôt, prirodzene správne pripravených, zdraviu nielenže neškodia, ale dokonca prospievajú. Môžu nám pomôcť predchádzať vzniku nádorov, srdcovo - cievnych ochorení , môžu chrániť pred porážkou, zvyšovať odolnosť, posilovať imunitu, dodávať energiu...Z tohto dôvodu by sme nemali zabúdať používať celozrné výrobky, nahradiť bielu múku grahamovou, vždy mať poruke rôzne zdravé prísady a nezabúdať na niekoľko dôležitých zásad.
Do dezertov pridávajte orechy. Obsahujú okrem iného selén, magnézium a mastné kyseliny omega-3.
Namiesto cukru používajte med (samozrejme jedno aj druhé s mierou). Med nie je bezdôvodne označovaný za balzam pre srdce: fruktóza zlepšuje jeho činnosť  a ďalšie zložky znižujú krvný tlak a tonizujú činnosť srdca. Marlen Dietrichová sa denne natierala tvár zmesou medu a oleja.
Vyberajte si ovocie živých farieb (jahody , maliny,  ríbezle, kivi, pomaranče, melóny). Farbivá sú najsilnejšie rastlinné antioxidanty, ktoré ničia škodlivé voľné radikály. Veľké množstvá vitamínu C, antioxidantu, ktorý chráni pred srdcovocievnymi chorobami, obsahujú najmä  ríbezle, jahody, černice a čučoriedky.
Nebojte sa čokolády. Je vynikajúcim zdrojom železa, magnézia a draslíka, nevyhnutných pre dobrú kondíciu  srdca. Rozširuje cievy, pomáha pri liečbe vysokého tlaku a obsahuje flavonoidy, ktoré takisto chránia naše bunky pred voľnými radikálmi a – čo je tiež veľmi dôležité – zlepšuje náladu. Nestlstnete s čokolády, ale z toho, že ju jete po niečom, alebo s niečím. V tom je problém.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.