Hubové rizoto |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 14.8.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
300 g ryže, olej, 40 g cibule, 250 g čerstvých húb, mleté čierne korenie, 100 g zelenej papriky, 100 g paradajok | ||
300 g ryže, olej, 40 g cibule, 250 g čerstvých húb, mleté čierne korenie, 100 g zelenej papriky, 100 g paradajok Umytú ryžu krátko opečieme na oleji, zalejem vodou, osolíme a pod pokrievkou dusíme. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme umyté pokrájané huby, čierne korenie, trochu podlejeme vodou a tiež podusíme, zmes potom pridáme k ryži a necháme spolu pod pokrievkou, ktorú sme prekryli niečím teplým ešte „dôjsť“. Zelenú papriku a paradajky vmiešame do jedla surové, aby sa z nich nestratili vzácne vitamíny. Pred dodusením pridáme najprv očistenú pokrájanú papriku, potom paradajky a dodusíme. Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslými uhorkami. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |